У Херсоні ділянки в Бузковому парку, де встановлений меморіал, повертають у комунальну власність

Триває робота з увічнення пам’яті загиблих херсонців та створення меморіального комплексу загиблим під час оборони Херсона у лютому-березні 2022 року. Для цього роблять інвентаризацію зеленої зони, що обмежена вулицями Нафтовиків– 2-ю Західною – Дмитра Донцова (Тельмана) – 5-ю Західною – це так званий Бузковий парк.

Як повідомляє Херсонська міська військова адміністрація, на вказаній території є 10 земельних ділянок, які ще в 2008 році були надані в приватну власність. На думку Херсонської міської військової адміністрації, право власності на вказані земельні ділянки отримано та здійснюється неправомірно.

Відповідно до рішення судів щодо трьох земельних ділянок, які вже набули законної чинності, про повернення їх до комунальної власності, ведеться робота зі звернення їх до виконання.

Херсонською міською військовою адміністрацією та виконавчими органами Херсонської міської ради спільно з органами прокуратури вживаються заходи щодо повернення у власність територіальної громади інших семи ділянок, зокрема у судовому порядку.

Раніше повідомлялось, що в Херсоні на території Бузкового парку, де 1 березня 2022 року загинули близько 30 захисників міста, міська влада планує облаштувати меморіальний комплекс. Але коли справа дійшла до відведення земельної ділянки, то з’ясувалося, що у неї є декілька власників.

Як повідомляє сайт “Гривна”, 1 квітня на сайті Херсонської міської ради з’явилося оголошення про початок обговорення назви для меморіального комплексу.

«Від 1 квітня 2023 р. до 31 травня 2023 р. на сайті Херсонської міської ради та її виконавчих органів відбудеться громадське обговорення у формі електронної консультації щодо надання назви меморіальному комплексу на території, обмеженої вулицями Нафтовиків – Дмитра Донцова (Тельмана) – 2-ї Західної – 5-ї Західної в місті Херсоні».

Як стало відомо, одночасно триває інвентаризація інших зелених зон щодо яких точились суперечки. Мета – надати їм відповідні статуси парків чи скверів. Наприклад, йдеться про парк «Дубки» на Таврійському.

Нагадаємо, на Миколаївщині прокуратура вимагає повернути в державну власність курган. Курган незаконно передали у приватну власність під час розпаювання місцевих земель. Як з’ясувалося, курган є археологічним об’єктом культурної спадщини.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER