У Луганській області окупанти вивозять людей з проукраїнською позицією

Російські загарбники не припиняють свого цинізму на окупованих територіях. Зокрема, у Луганській області, у місті Старобільськ, вони викрадають місцевих мешканців, яких підозрюють у підтримці України, та вивозять їх в невідомому напрямку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ:

“Не припиняються випадки насильницького викрадення цивільного населення російськими загарбниками на тимчасово зайнятих територіях України. Зокрема, у Старобільську Луганської області російські окупаційні війська організовують обшуки місць проживання громадян, яких підозрюють у підтримці України, та вивозять людей у невідомому напрямку, без повернення”.

Нагадаємо, терор та знущання з цивільного населення є однією зі стратегій Росії. Один з найбільш жахливих злочинів – примусова депортація українських дітей до РФ та Білорусі.

У травні минулого року Путін підписав указ, яким вводиться спрощена процедура отримання громадянства для дітей з Запоріжжя, Донбасу та Херсона. Наразі Україна підтвердила депортацію понад 16 тисяч дітей, з них вдалося повернути додому менше півсотні.

викрадення людей, депортація дітей, окупація

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER