Суд Миколаєва виправдав військового, який розстріляв командира

Центральний районний суд Миколаєва розглянув справу військовослужбовця Валентина Гандебура. Від його рук загинув командир батальйону миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського майор Євген Чорноконь.

Про це повідомляє «Преступности.НЕТ» з посиланням на вирок суду, передає Центр журналістських розслідувань.

Трагічний випадок трапився 28 липня 2022 року. Солдат Валентин Гандебура, перебуваючи напідпитку, зайшов у польову кухню, в місці тимчасової дислокацїі в Миколаєві. Розпочав суперечку з майором. У ході конфлікту він вистрілив в офіцера з табельного автомата. Комбат від отриманих травм загинув на місці.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства. Під час судового засідання свою вину у скоєному Валентин Гандебура повністю визнав.

«При цьому суддя не погодився з кваліфікацією злочину, яку запропонував військовий прокурор. Він зазначив, що вбитий виконував службові функції, вів робочий діалог з лейтенантом, в який грубо втрутився його підлеглий, а потім і розстріляв свого начальника. Предметом в межах цього кримінального провадження є встановлений порядок несення військової служби; цей об`єкт вочевидь не є елементом злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального Кодексу України», – розповіли у виданні.

Військового виправдали та випустили з-під варти. Прокуратура готується оскаржувати вирок суду.

Нагадаємо, до суду скеровано обвинувальний акт щодо херсонця, який підозрюється у колаборантстві. В травні 2022 року він почав працювати на російську окупаційну владу.

вирок суду, військовий, військовий злочин, командир військової частини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER