На окупованій частині Херсонщини «Юнармія» хоче готувати пропагандистів з дитинства

 

Ірина Паршина

Російський мілітарний рух «Юнармія» оголосив про початок підготовки на окупованій частині Херсонської області так званих «юнкорів», тобто, майбутніх проросійських пропагандистів.

Про це в інтерв’ю підконтрольним окупантам медіа сказав керівник Херсонського осередку «Юнармії» – молодий чоловік, який під час окупації Херсона почав працювати на створеному росіянами телеканалі «Таврія» як Микола Буданов, а потім став називати себе «Серафім Іванов».

За словами «Буданова-Іванова», начебто вже десять підлітків зголосилися навчатися на пропагандиста.

Також очільник осередку підконтрольної окупантам мілітарного дитячо-підліткового руху сказав, що майбутні пропагандисти стажуватимуться на телеканалі «Звезда». Це – телеканал міністерства оборони Росії, одне з найодіозніших пропагандистських медіа РФ, де переважна більшість контенту присвячена так званій «спецоперації», тобто, неоголошеній війні, яку Росія веде проти України. Усі події війни висвітлюються на цьому телеканалі у виключно ворожому до України світлі.

Нагадаємо, херсонці змушені ризикувати життям заради сертифікатів на покупку продуктів.

Окупація Херсонщини, російські пропагандисти


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER