На Херсонщині не проводитимуть посівну через заміновані поля

Україна цьогоріч знову буде без херсонських овочів. В деокупованій частині Херсонщини фермери не можуть засіяти землі у зв’язку з великою кількістю мін. Великі агропідприємства навіть не розпочинали посівну.

Про це повідомив керівник Херсонського агропідприємства Ігор Йосипенко, передає Центр журналістських розслідувань.

Невеличкі фермери намагаються засіяти свої угіддя, часто ризикуючи при цьому життям. Деколи сільськогосподарська техніка випадково натрапляє на міни, заїхавши на поле.

«Ситуація важка і критична, з усієї Херсонщини лише на Правобережжі є невелика кількість земельних угідь, яка не дуже замінована.  Буквально у двох громадах фермери частково засіяли озимину, зовсім невеличкі ділянки, і станом на зараз триває підготовка ґрунту під  посіви соняшнику. Це вузька смужка полів, що межують із Дніпропетровською областю», – зазначив Ігор Йосипенко.

У 2023 році українці не скуштують херсонські кавуни та інші овочі. Можливо вдасться отримати невелику кількість зерна та соняшнику.

Нагадаємо, на Миколаївщині на міні підірвався тракторист, який готував поле до посівної. 50-річний водій трактора натрапив на міну, яку залишили російські окупанти.

деокуповані території, заміновані поля, посівна

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER