Дії Китаю щодо війни в Україні вплинуть на подальші взаємини з ЄС – Боррель

Позиція, яку обере Китай у війні між Росією та Україною, визначатиме в майбутньому відносини країни з Європейським Союзом. Пекін повинен шукати шляхи для політичного вирішення війни, щоб російські війська вийшли з території України.

Про це заявив глава Європейської дипломатії Жозеп Боррель, передає Центр журналістських розслідувань.

Росія намагається заручитися підтримкою Китаю й отримати від нього військову допомогу. В ЄС уважно спостерігають за будь-якими кроками Пекіна.

«Ми просто просимо визнати, що в цьому випадку мало місце серйозне порушення міжнародного права. Ось чому я вважаю, що було б корисно, якби президент Сі поговорив із президентом Зеленським і якби Китай надав більш значну гуманітарну допомогу постраждалому українському народу», – зазначив Жозеп Боррель.

Як член Ради безпеки ООН Китай має велику відповідальність перед світом і повинен задіяти весь свій вплив, щоб відновити дипломатичні відносини між Україною та Росією.

Нагадаємо, Китай представив мирний план. Серед багатьох пунктів наголошують на повазі до суверенітету інших країн, припиненні військових дій та захисті цивільного населення.

відносини з ЄС, Китай

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER