За місяць важких боїв Росії вдалося захопити лише 0,04 відсотка території України – ISW

Наступ російської армії на Донеччині не приносить ворогу бажаних результатів. В той самий час російські загарбники зазнають шалених втрат у живій силі та техніці.

Про це йдеться у звіті Американського Інституту вивчення війни, передає Центр журналістських розслідувань.

За місяць активних бойових дій російські війська захопили лише невеликий клаптик землі, що становить приблизно 0,04 відсотка українських територій.

«З 31 січня по 28 лютого цього року ЗС РФ змогли окупувати лише на 0,039% більше української землі, що дорівнює 233,94 квадратним кілометрам. У той же час, група відстеження War Mapper повідомляє, що за лютий росіянам вдалося захопити всього на 0,01% українських територій», – розповіли в Інституті вивчення війни.

На думку аналітиків, цифри є досить малими, що свідчить про обмеженість територіальних завоювань Росії.

Варто додати, що в НАТО заявили про початок російського контрнаступу 14 лютого, однак просування окупантів є надзвичайно повільним. Армія РФ не продемонструвала успіхів на фронті протягом березня, так і не зумівши захопити Бахмут.

Нагадаємо, Бахмут зараз є епіцентром бойових дій. Тут російські військові наступають, хоча Сили оборони намагаються стримати наступ.

захоплені території, інститут вивчення війни

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER