В Україні збільшать граничний вік прийняття на військову службу за контрактом

Зміни торкнуться офіцерського складу з-поміж військовослужбовців, резервістів та військовозобов’язаних. Раніше граничний вік прийняття на службу за контрактом для офіцерів становив 30 років.

Про це повідомив представник Міністерства оборони полковник Сергій Литовченко, передає Центр журналістських розслідувань.

Зміни до закону «Про військовий обов’язок і військову службу» дозволять приймати під час воєнного стану на військову службу військових з числа сержантів і старшин без вищої освіти, але які щонайменше три місяці брали участь в бойових діях.

«Надано можливість збільшити з 30 до 32 років (з урахуванням набуття права на пенсію за вислугою років за змішаною формою) граничний вік прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу громадян з числа військовослужбовців, резервістів, військовозобов’язаних, які не мають військових звань офіцерського складу, та громадян призовного віку, які здобули вищу освіту за ступенем не нижче ніж бакалавр та які успішно завершили курс військової підготовки офіцерського складу», – розповів Сергій Литовченко.

Військовим для більшої мотивації пропонують пройти курс підготовки за профілем службової діяльності.

Нагадаємо, пресофіцерку з Одеси, яка відпочивала в Парижі під час воєнного стану, звільнили з Держприкордонслужби. Іванна Плантовська більше не працює у ДПСУ.

військова служба, воєнний стан

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER