В Україні розглянуть перейменування Росії на Московію

На сайті електронних петицій з’явилася пропозиція перейменувати державу-агресора на історичну назву «Московія». Документ набрав 25 тисяч голосів українців.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, передає Центр журналістських розслідувань.

Автор документа вказує, що історичною назвою Росії є Московія. Через це потрібно змінити декілька термінів: «російський» на «московський», а «Російська Федерація» на «Московська Федерація».

«Ця назва вживалася в європейських і в деяких азіатських мовах. На багатьох історичних картах XVI-XIX ст., які виготовлялися в Європі до і після перейменування Московського царства у Всеросійську імперію, також фігурує ця назва», – зазначено в петиції.

За словами Володимира Зеленського, питання перейменування Росії потребує ретельного опрацювання як в історично-культурному контексті, так і з точки зору міжнародно-правових наслідків.

Президент дав доручення прем’єр-міністру Денису Шмигалю разом з науковцями опрацювати питання.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підтримав петицію, у якій просять, аби депутати та інші посадовці заповнювали декларації. Від початку війни тимчасово вони свої статки не декларують.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER