В Києві засудили кілера, який готував вбивство Резнікова та Буданова

12 років за ґратами проведе російський найманець, який займався підготовкою до вбивства міністра оборони України та керівника Головного управління розвідки.

Про це повідомляє СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Правоохоронці затримали організатора диверсійно-розвідувальної групи в серпні минулого року в Волинській області. Російський кілер раніше мешкав на тимчасово окупованій частині Луганщини.

Після початку війни його завербувала російська воєнна розвідка. За вбивство українських високопосадовців зраднику пообіцяли виплатити від 100 до 150 тисяч доларів.

«За завданням координатора з Москви він мав організувати ліквідацію українського військового, який, на думку окупантів, нібито причетний до фізичної розправи над російськими військовополоненими», – йдеться в повідомленні СБУ.

Вбивство військового мало стати своєрідним випробуванням перед ліквідацією Кирила Буданова та Олексія Резнікова.

Під час обшуку в кілера знайшли паспорт громадянина Росії. Печерським районним судом міста Києва винесено вирок злочинцю та призначено 12 років тюрми з конфіскацією усього майна.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру очільнику “мінтранспорту” окупованої частини Херсонщини, який причетний до депортації українських дітей у РФ. Він виконував завдання москви щодо перелаштування місцевої транспортної системи під забезпечення потреб військових угруповань країни-агресора.

вирок

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER