В Дніпрі казахська діаспора встановила одну з «юрт незламності». ФОТОРЕПОРТАЖ

Ірина Паршина, фото автора

Одну з семи «юрт незламності», встановлених в українських містах казахскою діаспорою, розмістили в парку відпочинку «Прибережний» міста Дніпра.

Всього в рамках акції на підтримку боротьби України з російською агресією встановлені сім таких юрт: дві – в Києві, по одній – в Харкові, Бучі, Шевченко і Запоріжжі.

За словами волонтерів, які чергують в юрті, встановленій в Дніпрі, планується, що ці юрти стоятимуть в українських містах до Ураза Байрам – одного з найбільш значних свят в ісламському світі, яким відзначають закінчення посту Рамадан.

Цього року Ураза Байрам припадає на 21 квітня.

В юрті недарма розміщений портрет Тараса Шевченка.

Поет 10 років відбував заслання в Казахстані, тобто 1847—1850 роки він провів в Оренбурзькому засланні, а з 1850 по 1857 роки був у Новопетровському укріпленні, нині казахстанському Форт-Шевченко.

В «юртах незламності» відвідувачів пригощають чаєм і кавою, розповідають про історію і культуру Казахстану. Планується, що щонеділі в юрті та біля неї проводитимуться культурно-масові заходи.

Волонтери розповіли, що найважчим в проведенні акції була доставку юрт в Україну: через те, що із зрозумілих причин це біло неможливо зробити через територію Росії, довелося зробити чималий «гак» в не одну тисячу кілометрів і через кілька країн.

На територію України юрти потрапили з Польщі.

Нагадаємо, правоохоронці встановили особу російського коменданта села на Херсонщині.

 


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER