Україна розробила ракети з більшою дальністю польоту, ніж HIMARS

На озброєнні України є керовані ракети власного виробництва. Зброя може вражати ворожі цілі  з високою точністю.

Про це повідомив представник Національної асоціації оборонно-промислового комплексу Іван Вінник, передає Центр журналістських розслідувань.

Комплекс «Вільха-М» становить собою артилерійську ракету з великою дальністю дії, що обладнана важчою боєголовкою, ніж боєприпаси до HIMARS.

«Вільха-М» являє собою модифіковану радянську артилерійську ракету БМ-30 “Смерч” довжиною 7,6 м (25 футів)», – розповіли в Національній асоціації.

Зокрема, комплекс має радіус дії 110 кілометрів, а 300-міліграмова боєголовка вагою 220 кілограмів здатна вражати цілі з високою точністю. Тоді як радіус дії HIMARS сягає до 80 кілометрів.

Варто додати, що Збройні Сили вперше застосували ракету українського виробництва ще в травні 2022 року. Однак, де саме використовувалось нове озброєння не називають.

Нагадаємо, в Росії планують запустити на бойове чергування ракетні комплекси з ядерними зарядами. Володимир Путін привітав росіян з днем «захисника вітчизни» та пообіцяв, що країна і надалі розвиватиме ядерну зброю.

війна в Україні, далекобійна зброя, ракетний комплекс

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER