У розвідці розповіли, скільки українців вдалось повернути з полону додому

Україні вдалось повернути з російського полону майже 2 000 людей. Точні цифри поки не оприлюднюють, оскільки триває підготовка до наступних обмінів.
Про це розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов:

“В Україні працює Національне інформаційне бюро, зокрема, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Всі дані добре відомі: і кількість українців, які знаходяться в російському полоні, ну й звичайно, кількість рашистів, яких захопили наші оборонці, або які добровільно здалися в полон. Проте ці цифри ми зараз не оприлюднюємо, не коментуємо”.

Юсов звернув увагу також на участь міжнародних партнерів, які брали участь в обмінах. Наприклад, коли повернули 215 оборонців і віддали Медведчука.
“Власне, ця операція відбувалася в декількох країнах — це і Туреччина, це і Саудівська Аравія, і Польща. Але якщо говорити про міжнародні інституції, то, станом на тепер, ось ці обміни і переговори відбуваються, скажімо, в основному в двосторонньому порядку. Ми готові використовувати всі інструменти, готові до будь-якої допомоги, але це справа України. І якщо ситуація змінюватиметься, всім буде лише краще від цього”.

Водночас представник ГУР наголосив, що Червоний Хрест досі не має повноцінного доступу до місць утримування українців у російському полоні.

Нагадаємо, вдалося евакуювати та повернути додому двох жінок та шістьох дітей, яких насильно утримували в Сирії. Деталі операції не розголошуються. Українок, ймовірно, забрали з таборів «Аль-Голь» та «Родж», де живуть вдови та діти бойовиків Ісламської держави.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER