У Міноборони розповіли про повістки через Дію, мобілізацію жінок та відправку мобілізованих на передову

Росія намагається поширювати фейки та міфи, аби впливати на українців. Зараз кремлівські пропагандисти відпрацьовують тему дискредитації мобілізації.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр:

“Так, знову на порядок денний проросійських телеграм-каналів повернулись меседжі про мобілізацію жінок. Здавалось би, вже стільки раз ця тема не отримувала високої зацікавленості, проте вони наполегливо намагаються її «розкрутити», попри відсутність успіхів”.

Маляр наголосила, що в Україні не мобілізовують жінок без їхньої згоди, навіть медиків. І не скеровують без їхньої згоди на передній край. Якщо військовозобов’язана жінка отримує повістку – це для уточнення даних. Бо вони, згідно з законом, повинні це робити що 5 років.

“Також постійно шириться інформація, що нібито через «Дію»будуть видавати повістки. Наразі повістки через «Дію» не видають. І питання це не опрацьовується”, – наголосила Маляр.

Крім того, росіяни пошмирюють інформацію, що мобілізованих одразу без підготовки відправляють в Бахмут.

“Насправді, мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів. Через масштабну війну підготовка рядового й сержантського складу відбувається за скороченими термінами, але без зниження якості навчання”, – сказала заступниця міністра.

Ганна Маляр наголосила, якщо людину без навичок володіння зброєю та підготовки направили на передній край, потрібно повідомити про це на телефони гарячої лінії.

Для того, щоб оперативно розібратись і вжити заходів, потрібно назвати ім’я та прізвище мобілізованої особи й номер військової частини, в яку направили, та який ТЦК СП відправив. Номери гарячої лінії Міністерства оборони: 0-800-500-410, 0-800-500-442 та 044-454-44-99

Маляр уточнила, що мобілізованих направляють на різні напрямки, а не лише на Схід.

“Є чимало тилових військових частин у різних регіонах України, завдання яких наближати нашу Перемогу. Спектр широкий – від навчальних закладів і підрозділів, до баз, складів та арсеналів, сюди ж можна додати ремонтні частини, частини зв’язку і кібероборони. Згадати варто аеродроми, шпиталі, автобази. Необхідна цілодобова їх охорона і оборона. І на такі посади також відбувається мобілізація”.

Додамо, президент України Володимир Зеленський назвав сьогоднішню війну одним із найбільших збройних конфліктів після Другої світової війни.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER