Сенаторка Румунії закликала “повернути” південь Одеської області

Румунська сенаторка з проросійськими поглядами Діана Шошоаке зареєструвала законопроєкт, яким пропонується повернути до складу країни етнічні землі. Йдеться про українські Буковину та південь Одеської області.

Про це повідомляє румунське видання România liberă, передає Центр журналістських розслідувань.

В законопроєкті, що розробила скандальна сенаторка, йдеться про денонсування договору про добросусідство між Україною та Румунією. Свою позицію Діана Шошоаке пояснила тим, що прагне відновити традиції, культурну ідентичність та звичаї населення Румунії.

«Той факт, що румунська держава фінансує для України військову техніку та озброєння через НАТО, а також що через Румунію пройшло приблизно три мільйони українців-біженців, ми просимо Україну передати нам землі, на яких проживають наші брати-румуни», – зазначила сенаторка.

МЗС України у відповідь ініціювало санкції проти Діани Шошоаке.

Нагадаємо, угорський депутат висловив побажання анексувати Закарпаття. Ласло Тороцкаї опублікував фото польсько-угорського кордону 1939 року. Якраз в цей період Угорщина захопила Карпатську Україну.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER