Правоохоронці взялись за священика МП, який ображав вірян інших конфесій

Правоохоронці оголосили підозру настоятелеві храму УПЦ (МП) на Закарпатті. Він, вважають в СБУ, причетний до розпалювання релігійної ненависті. Наприклад, у грудні минулого року він неодноразово публічно ображав релігійні почуття українців, які виявили бажання святкувати Різдво 25 грудня.

Про це розповіли у Службі безпеки України:

“Співробітники СБУ задокументували понад 7 епізодів, коли священник принижував релігійні почуття громадян інших конфесій та намагався сформувати ворожі настрої до них. Ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза підтвердила злочинні дії настоятеля храму”, – йдеться у повідомленні.

Зараз правохоронці вирішують питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

“Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України”, – пояснили в СБУ.

Нагадаємо, польським спецслужбам вдалося ліквідувати шпигунську мережу Росії, яка планувала ряд диверсій на території країни. Правоохоронці затримали шістьох людей причетних до діяльності шпигунського угрупування.

церква

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER