Правоохоронці викрили масштабну схему привласнення промислових обсягів природного газу

Служба безпеки разом з Бюро економічної безпеки викрила масштабну схему привласнення промислових обсягів природного газу, який належить ТОВ «Оператор газотранспортної системи України». До організації оборудки причетний менеджмент приватної компанії, яка займається продажем блакитного палива.

Про це розповіли у пресслужбі СБУ:

“Ділки здійснили незаконний відбір газу у державного монополіста внаслідок використання підроблених документів. У результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці заблокували реалізацію злочинної схеми. За матеріалами Служби безпеки суд арештував майже 3,5 млн м³ природного газу, який комерсанти викрали у держави”.

В СБУ додають, що загальна вартість арештованої сировини ставить майже 100 млн грн. Слідство має інформацію, що ділки налагодили незаконний механізм відбору блакитного палива для його подальшого продажу третім особам.

“Для здійснення оборудки її організатори подали Оператору ГТС підроблені банківські гарантії виконання зобов’язання на загальну суму 195 млн грн, що дало змогу закачати природний газ в газосховища без фактичного розрахунку за сировину”, – йдеться у повідомленні.

Зараз триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, правоохоронці розслідують корупційні схеми колишнього менеджменту ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта». Під час обшуків на логістичних базах і складах компаній правоохоронці вилучили понад 16 тис. тонн нафтопродуктів.

злочин

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER