Переговори про вступ України до ЄС можуть розпочатися вже цього року – президент Європарламенту

Президент Європейського парламенту Роберта Мецола зустрілася у Львові з Володимиром Зеленським. Темою обговорень став вступ України до ЄС та створення міжнародного трибуналу в Гаазі.

Про це повідомляє пресслужба президента України, передає Центр журналістських розслідувань.

Роберта Мецола висловила думку, що бачить Україну в Європейському Союзі, який допоможе пройти країні цей шлях.

«Я сподіваюся, що переговори про вступ можуть розпочатися вже цього року. Майбутнє України в Європейському союзі», – зазначила президент Європарламенту.

Варто додати, що Україна отримала офіційний статус кандидата в червні минулого року, тобто через чотири місяці після повномасштабного вторгнення. Однак, процес приєднання до Європейського Союзу є досить складним і може зайняти декілька років.

Кінцеве рішення про приєднання України до ЄС прийматимуть уряди держав-членів. Коли розпочнуться офіційні переговори, Європейська комісія перевірятиме чи відповідає Київ необхідним критеріям членства, а саме управління, верховенства права та демократичних свобод.

Нагадаємо, Україна може стати членом НАТО раніше, ніж вступить до ЄС. Голова Офісу президента Андрій Єрмак озвучив терміни приєднання України до Північноатлантичного Альянсу.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER