Нарди з натуральної деревини — преміальний подарунок – пресреліз

Натуральна деревина вважається ідеальним та одним ізнайпоширеніших матеріалів для виготовлення нардів. Як вибрати нарди на подарунок, щоб вони були якісними та потішили справжнього шанувальника цієї стародавньоїсхідної гри?

Особливості виготовлення нардів із деревини
Як і будь-які інші ігрові набори з натуральної деревини, нарди виготовляють із сировини різної якості. В найдешевших варіантах використовують фанерні дошки, але подарункові вироби точно не можуть бути зроблені з цього матеріалу. Найчастіше на презент вибираютьнабори з масиву дерева — твердих, а часто й ціннихпорід: дуба, бука, берези, горіха, махагону, венге. Деревина цих сортів майже не відрізняється за міцністю, але по-різному поводиться в обробці та має оригінальнезабарвлення. Наприклад, нарди з берези значно світліші за кольором та дешевші, ніж із венге, деревина якого маєрозкішний темно-брунатний відтінок.

Зображення на поверхню дошки з натуральної деревининаносять різними способами. Подарункові варіантиможуть бути виконані з використанням трафаретного друку (шовкографія) у більш доступному сегменті та методом маркетрі — у преміальному. Маркетрі (у перекладі з французької —  «цяткувати», «інкрустувати») передбачає декорування виробів із деревини набірниммалюнком, виконаним із маленьких шматочків деревини. Незмінно популярним залишається й ручне різьблення, після якого поверхню додатково обробляють прозоримабо кольоровим лаком. Оздоблені у такий спосіб нарди на день народження, ювілей, Новий рік, на знак подяки, професійне або будь-яке державне свято — чудовий вибір, коли ви хочете зробити ексклюзивний подарунокособливій для вас людині.

Переваги дерев’яних нардів

Основний перелік переваг натуральної деревини перед іншими матеріалами у виготовленні нардів:

надійність та довговічність, зокрема й за умовирегулярного використання грального набору;
екологічність та безпека для навколишньогосередовища;
механічна міцність — важко випадково пошкодитидошку, фішки та кубики;
масивність дошки та фігур, що робить гру більшкомфортною;
великий простір для втілення в життя різноманітнихваріантів оздоблення;
природна привабливість — нарди з натуральноїдеревини можуть стати «родзинкою» інтер’єру.

Часто можна купити нарди з деревини, виготовленівідомим майстром вручну. Отже, такий готовий вирібіснуватиме в єдиному екземплярі, що зробить презент по-справжньому унікальним.


Сьогодні нарди на подарунок знайти нескладно, головне — вибрати надійний магазин, який може гарантувативисоку якість виробів, дотримання технологійвиготовлення та бездоганний сервіс. На сайті fama.ua визнайдете великий вибір подарункових гральних наборів, які можна презентувати близькій людині, босу абоділовому партнеру з будь-якого приводу.
На правах реклами 


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER