На Херсонщині внаслідок бойових дій знищена значна частина нацпарку “Нижньодніпровський”

70-80% острівної частини національного парку “Нижньодніпровський” згоріло. Через херсонські плавні проходить зона бойових дій. Тому пожежі там відбуваються регулярно і шкода природі непоправна.

Про це в ефірі медіаплатформи “Вгору” розповів доктор біологічних наук, професор, член правління Української природоохоронної групи, заслужений діяч науки й техніки України Іван Мойсієнко.

“У плавнях зимує велика кількість тварин. Пожежі знищують популяції. І не тільки тваринні, а й рослинні. Відновити їх після війни буде вкрай складно”, – зазначив Мойсеєнко.

Гасити пожежі в плавнях складне завдання. Машиною туди не проїхати. Потрібен пожежний флот. Але в Херсоні такого спеціалізованого катера немає. Раніше, за мирних часів, надзвичайники ставили мотопомпи на звичайні катери. Але й тоді таке гасіння не було ефективним.

Нижньодніпровський національний природний парк – національний парк, розташований на території Бериславського, Білозерського, Голопристанського та Олешківського районів, Херсонської та Новокахівської міськрад. Створено 24 листопада 2015 року. Площа – 80 177,80 га.

Нагадаємо, на Миколаївщині під час посівної будуть використані більше 80% полів.

екологічна катастрофа


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER