Міжнародний суд видав ордер на арешт Путіна

Диктатора Володимира Путіна, який розпочав війну в Україні, готуються притягнути до кримінальної відповідальності за воєнні злочини. Питання арешту президента Росії розглянула Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомляє «Європейська правда», передає Центр журналістських розслідувань.

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Володимира Путіна та уповноваженої президента РФ Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину пов’язаного з незаконною депортацією українських дітей до Росії.

«Палата досудового провадження ІІ на підставі клопотань Прокуратури від 22 лютого 2023 року постановила, що існують достатні підстави вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих районів України до Російської Федерації, що завдало шкоди українським дітям», – йдеться в повідомленні видання.

Нагадаємо, американська розвідка вважає, що російський диктатор Володимир Путін має намір вести довготривалу війну проти України. Війна дійшла до виснажливої стадії й жодна зі сторін не має вагомої переваги.

арешт, воєнні злочини, Міжнародний кримінальний суд, путін

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER