Конструктиву з боку росіян немає – міністр про переговори щодо ЗАЕС

Тривають перемовини щодо окупованої Запорізької АЕС, проте наразі вони відбуваються без конструктиву зі сторони росіян.

Про це пише Економічна Правда, посилаючись на міністра енергетики України Германа Галущенка: ефірі телемарафону:

“Ми давно вже говоримо і з МАГАТЕ, і з Рафаелем Гроссі про певні параметри угоди про нейтральність на ЗАЕС, або нейтральну зону на станції та навколо. Позиція України не змінюється – повна демілітаризація станції, вихід всіх військових формувань РФ, як би вони не називались, виведення тяжкої військової техніки, виїід фахівців Росатома з станції. І можливість нашому персоналу спокійно оперувати станцією і нести відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку”.

Галущенко зазначив, щр гедиректор МАГАТЕ Гроссі справді намагається провести перемовини з росіянами, “дотиснути їх до якихось реальних кроків”:

“Ми йому дуже вдячні за це, ми це всіляко підтримуємо, але переговори поки тривають, і сказати, що є результат, на жаль, ми поки не можемо.

Нагадаємо, росіяни завезли на територію Запорізької АЕС чергову партію мобілізованих. Їх розмістили у бомбосховищі, відомо про мінімум 600 осіб. Їх розмістили у бомбосховищі заводу з нестандартного обладнання (НСО), де вони чекають перекидання на донецьку ділянку фронту.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER