Компанії в ЄС відчувають нестачу вибухових речовин, щоб виробляти більше боєприпасів для України

Європа не здатна виробляти більшу кількість боєприпасів для потреб ЗСУ, оскільки є дефіцит вибухових речовин. З цієї причини можливе зменшення зусиль з нарощування виробництва снарядів на три роки.

Новину повідомляє «Європейська правда», передає Центр журналістських розслідувань.

Навіть виділення великої суми грошей на виробництво боєприпасів не може розв’язати проблему з виконання очікуваних замовлень ЄС для України.

«Дуже важко збільшити виробництво артилерійських боєприпасів, особливо важких, великокаліберних, за короткий час. Побудувати новий артилерійський завод дуже просто, але як виробляти більше артилерійських снарядів без сировини», – зазначили в Асоціації оборонної і безпекової промисловості Чеської Республіки.

Збільшення попиту на виробництво боєприпасів призведе до ще більшого зростання цін на них. При цьому Європа має обмежені запаси вибухових речовин таких як порох, тротил і нітроцелюлоза. Саме з перелічених компонентів виготовляють снаряди.

Нагадаємо, новообраний президент Чехії Петр Павел вважає, що Україна в 2023 році зможе лише один раз здійснити контрнаступ. Західні країни не мають достатньо ресурсів для нових великих операцій України.

виробництво, Європа

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER