Більшість українських біженців вже повернулись додому

Із ЄС додому вже повернулись 11 мільйонів українських біженців. Тоді як минулого року, коли Росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, до ЄС подались 16 мільйонів людей з різних регіонів. У Євросоюзі кажуть, що більшість українців поїхали додому, однак приблизно мільйон людей подались в інші країни. На території ЄС залишається 2 мільйони українців, які виїхали через війну.
Про це  заявила єврокомісарка із питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон, пише Укрінформ:

“16 млн українців приїхали на територію Євросоюзу протягом минулого року. 11 мільйонів з них повернулися назад. Чотири мільйони залишаються. Ще 1 мільйон поїхав далі за межі України, наприклад, до Канади, США та Великої Британії”, – повідомила вона.

Посадовиця наголосила, що українці повертаються додому не тому, що у Європі до них погано ставляться, а тому, що бажають  бути частиною опору російській агресії та продовжувати працювати в Україні.

“Я говорила з тими, хто повернувся, і тому немає підстав говорити, що їм тут не раді. Вони відчувають, що їм тут раді. Але багато, можливо, залишивши тут дітей разом з родичами, самі повернулися, щоб боротися, працювати чи бути частиною опору російській агресії”, – сказала вона.

За словами єврокомісара, щотижня фіксується близько 200 тис. перетинів кордону українцями в сторону ЄС та з нього.

Додамо, до Польщі від 24 лютого виїхало приблизно 2,5 мільйони українців. А лише за п’ять місяців повномасштабного вторгнення росії в Україну Сполучені Штати прийняли понад 100 тисяч українських біженців.

біженці

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER