Іранські дрони могли модифікувати для завдання ударів по об’єктах інфраструктури України

Росія не полишає намірів знищити українську енергетичну систему та залишити людей без світла і тепла. Дослідники з організації Conflict Armament Research встановили, що окупанти вдосконалили іранські дрони аби завдати якнайбільшої шкоди об’єктам інфраструктури.

Про це повідомили в пресслужбі Укренерго, передає Центр журналістських розслідувань.

Так, на одному з дронів-шахедів було виявлено боєголовку, яка при ураженні цілі спричиняла декілька ефектів. Крім основного удару вторинні заряди наносили додаткову шкоду об’єктам інфраструктури.

«Такі боєголовки, можливо, були розроблені спеціально для атак на великі цілі, такі як енергетична інфраструктура. Більше того, задокументована боєголовка, ймовірно, була призначена для нанесення якомога більшої шкоди інфраструктурі у великому радіусі», – йдеться в повідомленні Укренерго.

Для завдання ударів по енергетиці Росія використовує знання своїх енергетиків, які допомагають детально планувати атаки.

Нагадаємо, у російському місті Тольятті, що у Самарській області, планують виробляти іранські дрони-камікадзе. Розглядають також інші міста, водночас невідомо, звідки росіяни планують брати комплектуючі для цих безпілотників.

 

 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER