Росія навмисне осушує Каховське водосховище

Російські загарбники відкрили шлюзи на Каховському водосховищі, через що рівень води в ньому впав до найнижчого рівня за останні 30 років. Дії окупантів ставлять під загрозу забезпечення питною водою Херсонщини, а також можуть призвести до непередбачуваних наслідків на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє Національне громадське радіо США, передає Центр журналістських розслідувань.

Ще в листопаді минулого року російські війська підірвали дорогу, що проходила над дамбою Каховської ГЕС. Після вибуху окупанти відкрили додаткові шлюзи.

«Результат був приголомшливим. Дані радіолокаційної альтиметрії показують, що поточний рівень водойми приблизно на два метри нижче його звичайної висоти. З грудня рівень води у водосховищі впав до найнижчого рівня за 30 років супутникових спостережень», – зазначають в американському виданні.

Головною метою скидання води в Каховському водосховищі може бути сповільнення Збройних Сил України. Військові РФ продовжують дотримуватися тактики «випаленої землі» на захоплених територіях.

Нагадаємо, через діяльність росіян знижується рівень води в Каховському водосховищі, що загрожує екологічною катастрофою. Жителі громад Херсонщини, які мешкають на правобережжі Дніпра, занепокоєні станом рівня води, який за час воєнних дій стабільно знижується.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER