Керівники миколаївських комунальників отримували протягом минулого року 50-70 тис. грн зарплати

Незважаючи на дефіцит місцевого бюджету, воєнний стан не вплинув на заробітні плати керівників департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради. Завдяки преміям та надбавкам розмір їхньої щомісячної зарплатні сягав в середньому 60 тис. грн.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Згідно з відповіддю на запит, заступник міського голови та директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв протягом 2022 року щомісяця отримував 20-28 тис. грн премії та до 20 тис. грн надбавки. Загалом заробітна плата чиновника складала від 52 до 62 тис. грн.

Нагадаємо, журналісти Центру з’ясували, що підозрюваний у розкраданнях бюджетних коштів при реконструкції Соборної площі Сергій Коренєв протягом минулого року виїздив за межі України в якості волонтера за дозволом від Миколаївської обласної військової адміністрації. Загалом чиновник провів за кордоном близько 50 днів, а також виїжджав з країни за декілька днів до Нового року.

Заступник міського голови Миколаєва Сергій Коренєв

Зазначимо, що після корупційного скандалу з реконструкцією головної площі Миколаєва Сергія Коренєва відсторонили від виконання обов’язків директора департаменту ЖКГ. Протягом липня-листопада 2022 виконуючим обов’язки директора був на той час начальник управління екології Дмитро Бездольний. Він отримував в середньому 52 тис. грн заробітної плати. Тричі його премія перевищувала 40 тис. грн на місяць. А в жовтні Бездольний отримав також матеріальну допомогу в розмірі 57 тис. грн. Наразі він займає посаду директора департаменту ЖКГ.

Директор департаменту ЖКГ Дмитро Бездольний

Та одночасно з цим протягом липня-листопада департамент ЖКГ виплачував заробітну плату і Сергію Коренєву, який і досі обіймав посаду директора. Як пояснили в департаменті, такі виплати проводили, оскільки залишалася така “штатна одиниця”. Найменша виплата Коренєву склала 42 тисячі – у лютому, а найбільша перед звільненням з посади директора у листопаді – майже 112 тис. грн. Чи отримував Коренєв окремо заробітну плату як заступник міського голови не відомо, оскільки у міській раді відмовилися відповідати на такий запит про доступ до публічної інформації.

Дмитро Мирошниченко, який з лютого по липень 2022 року займав посаду першого заступника директора департаменту ЖКГ, отримував в середньому 52 тис. грн зарплати. В липні, ймовірно перед звільненням, Мирошниченко отримав з бюджету 82 тис. грн премії. Невдовзі він зайняв посаду т.в.о генерального директора ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ”.

Експерший заступник директора департаменту ЖКГ Дмитро Мирошниченко

Заступниця директора департаменту ЖКГ і начальниця управління комунального господарства міста Наталія Осецька протягом 2022 року отримувала щомісяця в середньому 43 тис. грн. Нагадаємо, у 2016 році її з іншими посадовими особами департаменту підозрювали у службовій недбалості при ремонті доріг, що завдало бюджету збитків на понад 1,3 млн грн, однак згодом суд виправдав чиновників.

Начальниця управління комунального господарства миколаївського департаменту ЖКГ Наталія Осецька

А заступник директора департаменту ЖКГ ММР і начальник управління житлового господарства Сергій Брядко отримував в середньому 36,5 тис. грн зарплати. У жовтні, судячи з відомостей департаменту по заробітних платах, він звільнився.

Нагадаємо, що Виконавчий комітет Миколаївської міської ради відмовився надати журналістам Центру інформацію про розмір заробітних плат, надбавок та премій міського голови, його заступників та помічників протягом 2022 року. Відмовилися оприлюднити дані про зарплатню своїх керівників і ряд управлінь міськради. Чиновники пояснили ненадання інформації форс-мажорними обставинами, а саме воєнним станом, введеним через повномасштабне вторгнення РФ.

 


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER