Звільнено священника, викраденого на Херсонщині понад тиждень тому

Росіяни понад тиждень утримували в полоні ігумена Платона Дальнищука, який продовжує служити в храмі Святої Трійці на окупованих територіях Долматівської громади, що на Херсонщині. Інші представники духовенства вважають, що звільненню отця Платона сприяв розголос його справи.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив секретар Херсонської єпархії УПЦ КП Іоан Замараєв.

“Слава та дяка Богу – отця Платона вчора звільнили одразу після нашої публікації. Живий він і відносно здоровий. Зв’язатися з ним телефоном поки що не вдалося. Хай там як, наші молитви та суспільний резонанс – фактор значущий”, – зазначив Замараєв.

За його словами, Платона Дальнищука росіяни викрали 26 січня та вивезли e невідомому напрямку. Також Замараєв допускає, що до викраденого священика застосовували тортури.

“У подібних випадках викрадені поміщаються у “катувальні” камери та піддаються жахливим мукам”, – підсумував свій пост Іоан Замараєв.

Також зазначається, що отець Платон міг постраждати за свої проукраїнську позицію через донос когось з місцевих колаборантів.

Нагадаємо, російські військові викрали двох чоловіків з селища Зелений Під на Херсонщині.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER