Окупаційний “директор” херсонського Центрального ринку отримав підозру в колабораціонізмі

Українські правоохоронці повідомили про підозру “директору” Центрального ринку Херсона Олександру Питомцю.

Про це у Facebook повідомила поліція Херсонщини.

Питомцю інкримінували колабораціонізм. Він наприкінці червня 2022 року добровільно став “директором” Центрального ринку Херсона.

Курсувала інформація, що Олександр Питомець став “директором” Центрального ринку завдяки протекції колишнього депутата Херсонської міськради Дмитра Больбота.

Але він спростував цю інформацію. Хоч і не заперечив зв’язки з Питомцем.

Приступивши до виконання обов’язків, Олександр Питомець почав впроваджувати ведення підприємницької діяльності за економічними стандартами Росії.

Він зареєстрував ринок у фейковій податковій службі, відкрив рахунки у одному з російських банків, змушував підприємців платити за оренду і торгувати за рублі.

“Податки” Центральний ринок у часи російській окупації платив теж у рублях і на рахунки загарників.

За це Питомцю загрожує штраф або від 3 до 5 років в’язниці (з додатковими обмеженнями та конфіскацією майна). Триває досудове розслідування.

Олександр Питомець також є фігурантом кримінальної справи про хабарництво. У 2018 році він обвинувачувався в отриманні хабара у 300 доларів.

Хабар був від підприємця за сприяння в укладанні договору оренди торгового місця на комунальному ринку, яким керував Питомець.

Нагадаємо, два російські агенти допомагали готувати ракетні удари по Одесі та Херсону.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER