Екскерівнику ГУ МВС в Херсонській області оголосили підозру в колаборантстві

“Зливав” інформацію фсбшникам: депутату Херсонської облради Валерію Літвіну повідомили про підозру.

Про це йдеться в оприлюдненій Офісом генпрокурора підозрі.

Депутат сприяв встановленню окупаційної влади в Херсоні та підбурював колег з облради до співробітництва з ФСБ Росії.

Слідство встановило, що Валерій Літвін особисто зустрічався і надавав інформацію працівнику 3 відділу 9 управління Департаменту оперативної інформації ФСБ РФ Сергію Сініцину (позивний “Сибір”). А також схиляв до зустрічі з ним інших своїх колег.

“Валерій Літвін особисто спілкувався зі своїми колишніми колегами з правоохоронних органів та пропонував їм обійняти посади у сформованих державою-агресором незаконних правоохоронних органах”, – йдеться в підозрі.

Зокрема у березні 2022 року він пропонував начальнику Управління поліції охорони у Херсонській області Борису Мудраку зустрітись з фсбшником Сергієм Сініциним. Метою зустрічі мало стати обговорення переходу Мудрака на бік росіян.

Валерія Літвіна підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Триває досудове слідство.

Валерій Літвін – депутат Херсонської обласної ради від “Блоку Володимира Сальдо”.

До повномасштабного вторгнення Літвін працював позаштатним радником голови Херсонської обласної ради та директором з питань захисту економіки у “Херсонобленерго”.

До Євромайдану і початку війни на Донбасі у 2014 році Валерій Літвін працював у міліції. Валерій Литвин свого часу очолював ГУ МВС України в Херсонській області, має генеральське звання. Післі виходу у відставку працював на підприємстві “Херсонобленерго”.

Нагадаємо, СБУ оголосила про підозру екскерівнику Херсонської ОДА Геннадію Лагуті.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER