Понад 500 млн євро: Рада Євросоюзу ухвалила сьомий транш допомоги Україні

Україна отримає сьомий транш допомоги у 500 млн євро та 45 млн євро для підтримки тренувальних зусиль Місії ЄС. Таке рішення ухвалили напередодні саміту Україна-ЄС.

Про це пише "Європейська правда":

"Україна повинна отримати всю необхідну військову техніку та підготовку, потрібну для захисту своєї території та свого народу від агресивної війни з боку Росії. Вони не просто захищають свою країну, вони також захищають наші спільні цінності та основні принципи міжнародного права. Сьогоднішні нові заходи надсилають чіткий сигнал у цей критичний час: ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", – заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Сьомий пакет збільшить загальний внесок ЄС в рамках ЄФМ для України до 3,6 млрд євро.

У ЄС наголошують, що залишаються непохитними у своїй підтримці українських військових у захисті країни від ескалації незаконної агресії.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка сьогодні візитує у Києві, пообіцяла вступ України до ЄС. За її словами, Єврокомісія буде сприяти, аби прапор України був там, де йому належить бути – перед будівлею Берламонт в Брюсселі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER