Близько 10% території Миколаївщини потребують розмінування – Кім про обстріли та ситуацію в області

На Миколаївщині через російські обстріли близько 270 тис. га територій потребують розмінування. Водночас Кінбурнська коса досі залишається окупованою росіянами.

Про поточну ситуацію в області 1 лютого розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Незважаючи на те, що піротехніки ДСНС постійно знешкоджують вибухонебезпечні предмети на території області, кількість снарядів, які потребують розмінування, залишається великою.

Площа, яка потребує розмінування чи обстеження – приблизно 270 тис. га. Тобто це близько 10% площі нашої області. ДСНС відпрацювали близько 7 тисяч викликів і розмінували 14 тисяч вибухонебезпечних предметів… Ситуація дуже небезпечна", – прокоментував Кім.

Голова ОВА відзначив, що після деокупації Херсона окупанти обстрілювали Миколаїв лише двічі. Однак від ворожих атак постійно страждають Очаківська та Куцурубська громади.

Ситуація змінилась докорінно. З 11 листопада, коли деокупували правобережжя Дніпра та місто Херсон, то в нас обстріли Миколаєва були 8 та 31 грудня. Тобто два дні. А всі ці дні продовжували обстрілювати Очаківську та Куцурубську громади…акваторія портів, було там декілька дуже гучних вибухів, які пошкодили чверть міста Очаків", – розповів Кім.

За його словами, наразі 96% території Миколаївської області не зазнають ворожих обстрілів.

Решта 4% – це три населені пункти, які окуповані на Кінбурнській косі, Очаківська та Куцурубська громади", – зазначив Віталій Кім. 

Також голова Миколаївської ОВА прокоментував ситуацію на Кінбурнській косі.

Вони [окупанти] виїжджають, стріляють, ховаються. Ми могли б туди переправитись, але контролювати таку велику територію, де дуже мало населених пуктів важко… Це зона бойових дій, вона вважається сірою", – пояснив він. 

Нагадаємо, ООН виділить 4 мільйони доларів на розмінування Миколаївщини.

Раніше Центр журналістських розслідувань повідомляв, що в Очаківській громаді через обстріли пошкоджено інфраструктуру.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER