Україна закликає Угорщину припинити антиукраїнські висловлювання

Сьогодні, 31 січня, Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто. Йому висловили рішучий протест у зв’язку із нещодавніми зневажливими щодо України висловлюваннями прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Про це йдеться у повідомленні МЗС:

"Угорському дипломату було наголошено, що антиукраїнська риторика, яка вже протягом тривалого часу лунає з боку угорського керівництва, є абсолютно неприйнятною і завдає серйозної шкоди українсько-угорським відносинам".

МЗС закликає Угорщину зупинити негативну тенденцію з тим, щоб уникнути непоправних наслідків для відносин між двома країнами. 

"Було підкреслено, що Україна, зі свого боку, готова до розвитку конструктивних добросусідських відносин з Угорщиною", – кажуть в МЗС.

Додамо, Володимир Путін у своєму черговому зверненні знову видав фантазії, які він вважає реальністю. Це прозвучало у заяві президента РФ з нагоди Дня народної єдності.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER