Росія намагається залякати Україну та Європу навчальними польотами винищувачів у Білорусі

Російська армія все частіше підіймає в повітря винищувачі з білоруських аеродромів і здійснює навчальні польоти. Таким чином Росія хоче тримати у напрузі Європу та Україну.

Про це сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат:

"Це ще і психологічний фактор впливу на країни Європи. Тому що в ток-шоу скабєєвих і соловйових не припиняється істерія погроз ядерними ударами, вони це заявляють, вже називаючи європейські столиці напряму. Думаю, що у країнах Європи і НАТО є певна реакція на те, що ці літаки літають не так вже й далеко від їхніх кордоні".

Ігнат наголосив, що 31 січня повітряні тривоги в Україні були короткими, що свідчить, що польоти винищувачів були справді тренувальними.

"Тривоги були масштабними в плані географії, але не такими довготривалими, як ми зазвичай очікуємо після зльотів МіГ-31К, які є носіями ракети "Кинджал".Те, що вони були нетривалими, свідчить про те, що це були тренувальні польоти для того, щоб хтось відновлював навички, якісь інші завдання. Але в будь-якому разі тривога буде оголошена. Крайня масована ракетна атака у січні – це застосовувалися фактично усі типи озброєння, і наземні, і з кораблів, і повітряні. І, так, було застосовано два "Кинджали", – сказав Юрій Ігнат. 

Додамо сьогодні, 31 січня, повітряну тривогу по всій території Україні оголошували тричі.

Нагадаємо, сьогодні російська армія вчергове обстріляла місто Бахмут на Донеччині. На жаль, є загиблі та поранені. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER