Використання “швидких” для вручення повісток в Одесі: генерал Ковальчук засудив такий метод роботи

Захищати Україну від ворога повинні усі. Відсидітися удома, чекаючи, що хтось це зробить, не вийде. Водночас при врученні повісток співробітники військкоматів також мають використовувати адекватні способи.

Про це йшлось на нарад,і яку в в Одеському обласному центрі комплектування та соцпідтримки провів Командувач Сил оборони півдня генерал-майор Андрій Ковальчук:

"Наша країна, наш народ потребує захисту, саме тому відсидітися за спинами інших не вийде. Саме тому завдання кожного − виконати свій обов’язок, а не ухилитися від нього, аргументуючи це якоюсь комерційною чи гуманітарною складовою", − зазначив генерал-майор Андрій Ковальчук.

Під час наради засудили факти вручення повісток за допомогою карети швидкої допомоги, а також некоректну поведінку працівників військкоматів.

Тим часом у Центрі комплектування та соцпідтримки наголосили, що повістка може бути вручена в будь-якому місці, яке не заборонено законодавством. І це вручення не обов’язково має здійснювати представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Повістка може бути вручена й іншими посадовими особами, передбаченими законодавством: керівником установи, організації та підприємства, де працює призовник, керівником ЖЕКу, ОСББ та іншими посадовими особами, які уповноважені територіальним центром комплектування вручати повістку.

Нагадаємо, двоє чоловіків з міста Южноукраїнськ Миколаївської області ігнорували повістки та не з’являлися до військкомату. Прокуратура розпочала досудове розслідування та вручила підозри ухилянтам.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER