США передадуть Україні танки на 400 мільйонів доларів

В Адміністрації президента США Джо Байдена офіційно підтвердили передання Україні понад трьох десятків танків Abrams. Вони є основними видами бойових танків, що випускаються з 1980 року.

Про це президент Джо Байден повідомив у спеціальному зверненні на підтримку України, передає Центр журналістських розслідувань.

В Адміністрації президента США наголосили, що йде боротьба не проти Росії, а боротьба за свободу.

«Сьогодні я оголошую, що Сполучені Штати надають Україні 31 танк Abrams. Це підтримає можливості України захистити свою територію і досягти своїх стратегічних цілей. Танки Abrams – найспроможніші танки у світі», – заявив Байден.

Такої кількості танків достатньо для формування одного батальйону. Також якнайшвидше проведуть навчання українських військових. Однак, для відправлення танків на фронт знадобиться час.

Окрім США готові надати танки Україні Німеччина, Франція та Велика Британія. Інші країни допомагатимуть системами ППО та артилерійським озброєнням.

Нагадаємо, постачання Україні нового озброєння у вигляді сучасних танків від західних союзників, допоможе прискорити темп війни. В такому випадку військові дії вдасться завершити за декілька місяців.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER