«Держслужбовців» для окупаційного «уряду» Херсонщини шукають за допомогою оголошень і обіцяють житло та харчування

Окупаційний «уряд Херсонської області» шукає «держслужбовців» за допомогою сайтів, де розміщуються оголошення про вакансії.

На російському сайті HeadHunter, користувачами якого є роботодавці, які шукають людей на вакантні посади, і люди, які шукають роботу, розміщені оголошення про вакансію «Помічник керівника».

Оголошення розміщені від одного і того ж користувача в різних регіональних сегментах сайту: для Москви, Санкт-Петербургу і Сімферополя.

Але в пошуковику їх можна знайти і якщо регіоном користувача вказаний Херсон. До речі, на цьому сайті Херсон, визволений від окупантів в листопаді 2022 року, вказаний, як російське місто.

Вказано, що дана посада – це держслужба. Але не вказано, в якій організації є така вакансія.

З власних джерел нам відомо, що за допомогою сайту HeadHunter шукають «держслужбовців» для окупаційного «уряду» Херсонської області. Таке замовлення отримала одна з санкт-петербурзьких агенцій з пошуку кадрів. Саме роботою на окупованій території можна пояснити дуже незвичні умови, які пропонують людям, які погодяться працювати «помічниками керівників», ймовірно, – помічниками окупаційних «міністрів» або «заступників міністрів».   

Зарплата в 130-200 тисяч рублів, яку пропонує роботодавець, – дуже висока для такої посади і зовсім не корелюється з вимогами до досвіду роботи в 1-3 роки.

Зарплату до 200 тисяч рублів, судячи з інших об’яв на цьому ж сайті, пропонують для помічників керівника хіба що в Москві, і лише – великі банки і крупні недержавні компанії. Вакансій з такою зарплатою дуже мало. В переважній більшості об’яв про пошук людей на таку ж посаду, навіть розміщених московськими роботодавцями, вказується зарплата до 100 тисяч рублів. А в об’явах про навіть більш значущі, ніж помічник керівника, посади, пов’язані з держслужбою, вказані зарплати, менші 130 тисяч рублів.

Але на окупованій Росією території Херсонської області – настільки сильний кадровий голод в так званих «владних структурах», що росіянам і кримчанам, які забажають там працювати, пропонують, крім високої зарплати, ще й проживання, проїзд і харчування за рахунок роботодавця.

Структури російської окупаційної влади на Херсонщині страждали на кадровий голод від початку їх створення ще під час окупації всієї території області. Але після визволення Збройними силами України частини області, розташованої на правому березі Дніпра і «евакуації» зрадників на лівобережжя проблема загострилася ще більше. Чимало колаборантів, скориставшись метушнею, виїхали в Росію. В тому числі – і «чиновники» окупаційної влади. Декого росіянам згодом вдалося повернути, але це не дуже допомогло вирішити кадрову проблему.

Мешканці окупованих територій Херсонської області кажуть, що, попри величезний рівень безробіття, місцеві намагаються не співпрацювати з окупантами, розуміючи, що така співпраця робить їх злочинцями з точки зору українського законодавства.

Як і раніше, росіянам вдається знайти дуже мало колаборантів. І цю нестачу вони намагаються компенсувати завезенням «чиновників» з Криму і з Росії, пропонуючи бажаючим умови, яких немає у інших роботодавців. Бо кримчани і росіяни теж не дуже хочуть їхати не Херсонщину через бойові дії в області.

Нагадаємо, російський банк створив «фінансову резервацію» для мешканців окупованих територій Херсонської області.                


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER