Питання про членство України в ЄС вирішене – голова Євроради

Сьогодні, 19 січня, до Києва з офіційним візитом завітав президент Євроради Шарль Мішель. Він виступив на пленарному засіданні парламенту з ключовими тезами.

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради, передає Центр журналістських розслідувань.

Росія розпочала криваву війну, щоб підкорити Україну, проте зіткнулася з провалом. На найближчому саміті Україна-ЄС пройде обговорення всіх можливих напрямків підтримки українців у боротьбі з країною-агресором та на шляху до вступу в Європейський Союз.

«Так що питання про членство в ЄС вирішене. Україна – це ЄС, а ЄС – це Україна. І ми маємо докласти всіх зусиль, щоб якнайшвидше втілити цю обіцянку в реальність», – наголосив Шарль Мішель.

За словами президента Євроради, наступні місяці війни стануть вирішальними. Для досягнення успіху на полі бою Україна потребує більше далекобійної зброї та боєприпасів, зокрема танків. Прийняті дев’ять пакетів санкцій не є остаточними і Росію чекають нові обмеження.

Так, 300 мільярдів заморожених російських активів будуть обов’язково використані для відновлення України. Також всі винні повинні понести відповідальність.

Нагадаємо, Україна отримала 500 млн євро макрофінансової допомоги. З початку повномасштабної війни Європейський Союз надав Україні  7,2 млрд євро допомоги.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER