Жорсткого контролю ЗСУ над Кінбурнською косою немає, але окупантам там нелегко – Гуменюк

Кінбурнська коса, що на Миколаївщині, досі не є під жорстким контролем українських захисників. Проте російській армії тут доводиться складно через природні умови та боротьбу ЗСУ.

Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише Укрінформ.

"Існує інформаційне затишшя під час ведення військової операції. На цей час вона (операція – ред.) триває. Ворог не відчуває стабільності. Якщо добре знати географію Кінбурнської коси, то піщаний намив не дає відчуття стабільності під ногами, оскільки це постійно рухома земля, і, зокрема, за допомогою нашої контрбатарейної боротьби, з присутністю ворога на цій ділянці суші, такий ефект їм створюється".

 

Гуменюк наголосила, що росіяни використовують своє сполучення по суходолу з лівобережжям, вони прибувають туди та бʼють вогнем по протилежному берегу. Вони хочуть встановити таким чином контроль над морськими транспортними шляхамиі завадити економічному розвитку Миколаївщини.

"Потім вони знову відступають, бо наша робота по них досить результативна. Поки що немає абсолютної можливості встановити жорсткий контроль і не допускати ворога туди, але ми продовжуємо працювати", – пояснила Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, вчора, 15 січня, росіяни продовжили обстріл Миколаївської області. О 13:50 ворог завдавав артилерійських ударів за межами населеного пункту Куцурубської громади.

 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER