Україна отримає БМП Bradley через декілька тижнів – Пентагон

Бойові машини піхоти Bradley допоможуть Збройним Силам України в контрнаступі. Нове озброєння може поступити вже найближчим часом.

Про це повідомив речник Міноборони США Пет Райдер, передає Центр журналістських розслідувань.

Сполучені Штати Америки виділили новий пакет військової допомоги Україні, що дозволить українським бійцям не лише оборонятися, але й звільнити окуповані території. У Вашингтоні сподіваються, що БМП Bradley надійдуть на озброєння ЗСУ протягом наступних тижнів.

«Ми продовжимо працювати так швидко, як тільки зможемо. Ми не збираємося оголошувати заздалегідь, коли саме ці системи надійдуть. І точно українці, я впевнений, покажуть їх, як тільки вони опиняться на місці», – зазначив речник Міноборони США.

Навчання українських військових проходитиме в Німеччині на військовій базі у Графенвері. Варто додати, що в останньому пакеті військової допомоги вказано, що Україна серед іншого озброєння отримає від США 50 БМП Bradley з 500 протитанковими ракетами TOW і 250 000 набоїв калібру 25 мм.

Нагадаємо, Сполучені Штати планують надати Україні обладнання для створення "розумних бомб" вже в рамках наступного пакету військової допомоги. Високоточні бомби можуть допомогти Україні атакувати стаціонарні російські оборонні лінії.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER