ДБР провело обшуки у гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо

Чиновники Державного бюро розслідувань провели обшук у маєтку колаборанта Володимира Сальдо, якого окупанти призначили "губернатором" Херсонської області.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що у його маєтку держзрадника та за місцем проживання його поплічників виявили документи РФ із "прямими вказівками до скоєння злочинів проти України".

Крім того, є відомості про структуру окупаційної адміністрації та нарахування зарплати в рублях. Знайдено конспекти, у яких записувалися особливості законодавства РФ. Також правоохоронці знайшли довідки щодо херсонських патріотів та активістів.

У ГБР зазначили, що у бібліотеці Сальдо було знайдено книги “Імператриця Катерина II”, “Росія. Великі Частка”, “Москва. Роздуми у фотографіях”. У той же час, на місці було багато радянської геральдики, нагород та георгіївських стрічок.

Окремої уваги заслуговує бібліотека Сальдо, де він напевно і набирався ідеології щодо великої росії. Поряд з такими виданнями, як «Императрица Екатерина ІІ», «россия. Великия Судьба», «москва. Размышления в фотографиях», сусідить посібник «Радость сексу. Книга о премудростях любви». Також багато радянської геральдики та нагород і георгіївських стрічок.

Нагадаємо, що прокурори Херсонської обласної прокуратури вже скерували до суду обвинувальні акти стосовно окупаційного «голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області», його заступника та так званого «голови Херсонської міської адміністрації». Їм інкриміновано державну зраду, колабораційну діяльність, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ст. 111, ст. 111-1, ст. 436-2 КК України).

Нагадаємо, секретареві Кіровоградської єпархії УПЦ оголосили про підозру.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER