Україна домовилась про постачання майже 2 тисяч трансформаторів – Кулеба

Україна отримає допомогу від міжнародних партнерів, завдяки якій вдасться підтримати енергетичну систему. Найближчим часом планують доставити 1800 трансформаторів.

Про це під час брифінгу повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Центр журналістських розслідувань.

Окрім трансформаторів струму різної потужності, Україна також отримає генератори та інші запчастини для енергообладнання.

«Станом на 4 січня вдалося домовитися про постачання майже 1800 трансформаторів струму та напруги різної потужності, понад 7 тис. генераторів потужністю до 100 кіловатів та понад 600 генераторів потужність понад 100 кіловатів, понад 40 кілометрів кабелю й сотень найменувань запчастин для енергообладнання, обігрівачів тощо», – зазначив Кулеба.

Нагадаємо, в Миколаїв надійшла допомога у вигляді електрогенераторів, завдяки чому місто зможе пережити відключення електрики. В межах проєкту «Зміцнення громадської довіри» Миколаїв отримав 15 генераторів.

Раніше повідомлялося, що країни-члени Європейського Союзу передали Україні вже більше тисячі електричних генераторів на тлі масованих обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER