В Херсоні затримали зрадника, який допомогав росіянам під час каральніх рейдів

СБУ викрила за затримала ще одного поплічника РФ у Херсоні, який працював "патрульним поліцейським" у окупантів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зловмисником є мешканець обласного центру, який під час захоплення міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це йому запропонували «посаду» у створеному агресором «управлении МВД по городу Херсону». Там він добровільно погодився увійти до складу «отдельного батальона патрульно-постовой службы» РФ. Після призначення отримав від ворога зброю та форму російського зразка.

Серед основних завдань колаборанта було здійснення охорони захоплених адмінбудівель, в яких росіяни облаштували місцеві окупаційні органи. Також брав участь у каральних рейдах проти учасників руху опору. Під час таких «нальотів» здійснював незаконні затримання українців та їх доправлення до російських катівень.

Херсонцю повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, оголошено підозру херсонській пропагандистці, яка вступила до спілки журналістів РФ.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER