Військова допомога Україні: Фінляндія передає пакет обсягом майже 30 мільйонів євро

Фінляндія поставить в Україну 11-й пакет військової техніки вартістю 28,8 мільйонів євро.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Фінляндія поставить Україні більше військової техніки. Президент Республіки Фінляндія Саулі Ніїністе ухвалив це рішення 20 грудня за поданням уряду", – йдеться у повідомленні.

При цьому уточнюється, що техніка буде поставлена в рамках вже 11-го пакету військової допомоги, який оцінюється в 28,8 мільйона євро. Загальна же вартість усіх надісланих в Україну пакетів військової техніки від Фінляндії наразі становить 189,2 мільйона євро.

"Оборонна операція України ще триває, і потреба в оборонній техніці велика. Ми продовжуватимемо нашу підтримку", – заявив міністр оборони Антті Кайкконен.

Крім того, Президент Ніїністе вирішив, що Сили оборони Фінляндії продовжуватимуть брати участь у навчальній підтримці Збройних сил України у Великій Британії до кінця 2023 року.

У серпні Фінляндія направила близько 20 інструкторів на навчальну операцію під керівництвом Великої Британії, метою якої є підготовка військовослужбовців ЗСУ. Велика Британія звернулася за підтримкою до країн-партнерів для реалізації навчання.

"ЗСУ вдячні за підтримку та допомогу Фінляндії", – наголосили в Міноборони.

Нагадаємо, Сполучені Штати планують надати Україні обладнання для створення "розумних бомб" вже в рамках наступного пакету військової допомоги.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER