Путін хоче не миру, а паузи – Генсек НАТО

В Кремлі серйозно готуються поновити наступ на Україну, а всі розмови вищого керівництва Росії про переговори є всього лиш спробою виграти час.

Про це повідомив Генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає Центр журналістських розслідувань.

За останні місяці в Росії мобілізували близько 200 тисяч людей, а тактика РФ на полі бою свідчить про байдужість військового керівництва до великих втрат. Поряд з цим Росія домовляється про поставки нового озброєння з Іраном та КНДР.

«Росія сподівається заморозити війну, щоб мати час перегрупувати, переозброїти сили та спробувати поновити наступ. Президент України Володимир Зеленський пропонував РФ почати відводити війська перед Різдвом як перший крок до завершення конфлікту, але Москва різко відкинула цю пропозицію. Це Путін почав війну, і він може завершити її хоч сьогодні, забравшись з України. Зараз немає ознак, що він справді хоче миру», – зазначив Столтенберг.

За словами Генсека НАТО, потрібно підтримувати Україну, щоб вона змогла зберегти свою суверенність та незалежність як європейська держава. Якщо Путін отримає перевагу, це стане небезпечним сигналом для всіх авторитарних режимів.

Нагадаємо, Байден готовий до зустрічі з Путіним, але є умови. В Білому домі готові організувати зустріч Володимира Путіна з президентом США.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER