Із деокупованих територій Херсонщини за останні дні евакуювали майже тисячу людей – ОП

За останні дні з деокупованих територій Херсонської області евакуйовано майже одну тисячу мирних жителів, зокрема 52 дитини.

Про це під час брифінгу 16 грудня повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Загалом на території деокупованих населених пунктів Херсонської області станом на сьогодні проживають понад 164 000 цивільних. У селах Архангельському, Хрещенівці, Пригір'ї та низці інших населених пунктів уже відновлено електропостачання. Водопостачання в області відновлено на 95%, триває відновлення газопостачання. 76% котелень відновили свою роботу, попри те, що для ворога ці об'єкти – одна з головних мішеней", – сказав він.

Крім того, за словами заступника голови ОП, на Донеччині Лиман і Святогірськ уже зі світлом, в інших населених пунктах уже працюють ремонтні бригади, але роботи уповільнюються через загрозу мінувань.

"Наступного року очікуємо надходження додаткових коштів від наших міжнародних партнерів у межах Fast Recovery Plan. Це допоможе якнайшвидше відновити об'єкти пошкодженої критичної інфраструктури: лікарні, навчальні заклади, об'єкти ЖКГ тощо", – сказав Тимошенко.

Нагадаємо, 15 грудня внаслідок обстрілів російських окупантів у Херсоні повністю зникло світло.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER