Європарламент схвалив виділення Україні 18 млрд євро макрофінансової допомоги в наступному році

У середу, 14 грудня, депутати Європарламенту схвалили регламент, який дозволяє перерахувати пакет підтримки в розмірі 18 мільярдів євро Україні після того, як Угорщина наклала вето на початкову пропозицію.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Так, парламентарі прийняли за так званою терміновою процедурою запропоновану Радою ЄС зміну в регламенті макрофінансової допомоги плюс, яка дозволяє 26 державам-членам виступати гарантами позики як альтернативи бюджету ЄС.

Довгострокова позика, яка надається на пільгових умовах, але за умови проведення реформ, покриватиме основні державні послуги, включаючи роботу лікарень, шкіл та забезпечення житлом.

"Вона також покликана допомогти зберегти макроекономічну стабільність і відновити інфраструктуру в Україні, яка зазнає постійних нападів з боку Росії", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, 11 грудня, незважаючи на вето Угорщини, яка нещодавно заблокувала пакет фінансової допомоги для підтримки України, Рада Євросоюзу все ж змогла ухвалити рішення про виділення 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги. 

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER