Україна готується до тривалого блекауту та відсутності опалення – Шмигаль

Український уряд готується до різних ситуацій, що можуть виникнути в результаті російських ракетних обстрілів. Один зі сценаріїв передбачає настання блекауту та відключення опалення.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Центр журналістських розслідувань.

І влада, і Сили оборони добре розуміють, що Росія не припинить терористичні атаки та залишить наміри знищити українську енергетичну систему. Проте, українці стійко тримають удари та не здаються.

Лише за два місяці регулярних масованих ракетних атак російським терористам вдалося пошкодити близько 50% енергетичної системи України.

«Намір Росії занурити Україну в темряву – це виклик для цивілізованого світу. Ми не маємо сумніву, що світ не допустить, щоб ці кровожерливі терористичні плани Росії втілилися в життя. Ми готуємось до різних сценаріїв, одним із яких може стати довгострокова відсутність світла чи тепла в окремих регіонах країни», – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, Україна відновила роботу всіх атомних енергоблоків. Енергоблок атомної електростанції, який вийшов з робочого ладу після ракетного обстрілу, знову працює. Енергоблок-тисячник набирає потужність, завдяки чому вдасться стабілізувати систему.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER