Будемо спостерігати: українські прикордонники відреагували на перевірку бойової готовності білоруських сил

Сьогодні, 13 грудня, в Білорусі раптово розпочалася перевірка бойової готовності збройних сил. Також з телеграм-каналів надходить інформація про те, що військова техніка вирушила до українського кордону. В Державній прикордонній службі прокоментували ситуацію.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Поки що біля українського кордону непомітно ні російських, ні білоруських підрозділів.

«Звісно, що оголошення перевірки бойової готовності білоруської армії — це певною мірою додатковий виклик, ми будемо спостерігати за тим, як розвивається ситуація, в тому числі і наскільки близько ці підрозділи підійдуть до кордону з Україною», – розповіли в прикордонній службі.

Обстановка на лінії кордону залишається контрольованою. І хоча Білорусь не має ударного бойового угрупування, проте проведення навчань, перевірка бойової готовності свідчать про активну співпрацю з Росією та підтримку її задумів.

Всі підрозділи Сил оборони України готові до будь-якого розвитку ситуації.

Нагадаємо, в Білорусі раптово розпочали підготовку бойової готовності збройних сил. Білоруські війська мають висунутися у визначені райони та облаштувати інженерне обладнання.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER