ЗСУ звільнили 54% території, яку окупувала Росія – Міноборони Британії

Збройним Силам України вдалося деокупувати більш ніж половину українських територій, які захопила Російська Федерація після 24 лютого 2022 року. За прогнозами української розвідки та аналітиків вже наступного року ЗСУ можуть зайти до Криму.

Про це йдеться в дописі Міністерства оборони Великобританії, передає Центр журналістських розслідувань.

В Міноборони вважають, що в російських сухопутних військ немає потенціалу для продовження просування вглиб українських територій протягом наступних місяців.

«Зараз Росія контролює близько 18% міжнародно визнаних територій України, включаючи Донбас і Крим, які контролюються Росією з 2014 року», – розповіли в оборонному відомстві.

Однак, російські цілі у війні не змінилися. РФ все ще не полишає намірів «захистити» жителів Донбасу та південний схід України. Зокрема, окупанти прагнуть встановити контроль над Луганською, Запорізькою, Херсонською та Донецькою областями.

Нагадаємо, в окупованому Мелітополі українські війська підірвали базу аналітиків ФСБ. Російські військові намагаються сховати свої підрозділи після ударів ЗСУ.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER